3 redenen waarom kruidenblikjes niet kunnen ontbreken in jouw keuken

3 redenen waarom kruidenblikjes niet kunnen ontbreken in jouw keuken

Kruidenblikjes zijn ideaal voor het bewaren en organiseren van kruiden. Daarom hoort er toch wel in iedere keuken een aantal kruidenblikjes thuis. Heb jij ook zo’n ongeorganiseerde lade in je keuken vol met verschillende potjes, blikjes en bekertjes? Dan ben je na het lezen van dit artikel overtuigd om verschillende kruidenblikjes in huis te halen.

Kruidenblikje

Gezellige sfeer

Kruidenblikjes geven een gezellig en georganiseerd gevoel in de keuken. In plaats van dat je allemaal verschillende potjes verdeeld over je keuken hebt staan, kan je met deze blikjes een duidelijk onderscheid maken tussen jouw kruiden. Zelfs als je niet heel vaak kookt, komen de blikjes door de uitstraling die het meebrengt goed van pas.

Het is natuurlijk onhandig als al je blikjes er hetzelfde uitzien. Voorzie jouw blikjes daarom van een naam, zo weet je meteen wat er in het blikje te vinden is. Het personaliseren kan door middel van een sticker, maar ook met een bedrukking. De blikjes kun je vullen met kruiden die jij lekker vindt, zoals gedroogde bieslook, chilipoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, noem het maar op.

Herbruikbaar

De blikken zijn niet alleen hartstikke handig, maar ook herbruikbaar. Als je kruiden op zijn kan je het blikje gewoon weer bijvullen met dezelfde of andere kruiden. Blik staat bekend om zijn lange levensduur. Doordat je niet telkens nieuwe verpakkingen hoeft te kopen bespaar je geld en help je de natuur ook een handje mee. Het enige wat je hoeft te doen is nieuwe kruiden kopen!

De kruidenblikjes hebben een dubbele deksel. De ene deksel dient ervoor om de kruiden makkelijk te kunnen strooien en de andere deksel zorgt ervoor dat het blikje goed sluit. Op deze manier blijven gemalen kruiden zeker tweeëneenhalf jaar goed.

Handig op te bergen

Alle professionele koks hebben hun kruiden altijd binnen handbereik om een gerecht een nog lekkerdere, authentieke smaak te geven. Zo zorgen ze dat er altijd iets lekkers op tafel komt. De kruidenblikjes liggen vaak in een ladekast of staan op een plankje. Het maakt een keuken een stuk overzichtelijker en omdat de blikken een rechthoekige vorm hebben kan je ze gemakkelijk opbergen. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van kruiden in verschillende zakjes en potjes. Die liggen vaak rommelig in de kast of lade zonder dat je snel ziet welk product je nodig hebt.