Buurtgezinnen deelt bedrukte theeblikken uit voor Dag van de Leraar

Buurtgezinnen deelt bedrukte theeblikken uit voor Dag van de Leraar

Op dinsdag 5 oktober 2021 was het de Dag van de Leraar. De dag van het jaar waar alle leerkrachten in het zonnetje worden gezet voor hun inzet. Ook Buurtgezinnen deelde een kleinigheidje uit aan de leerkrachten in de vorm van een bedrukt theeblik. Enerzijds om de juffen en meester te bedanken voor alles wat ze de jongste generatie leren, anderzijds als marketingtool om meer naamsbekendheid te verkrijgen voor de stichting.

Theeblik in elke lerarenkamer

Voor Buurtgezinnen is het belangrijk om onder de aandacht te zijn bij scholen en hun docenten. Om de naamsbekendheid van de stichting uit te breiden werd een actie bedacht voor de Dag van de Leraar: Laten we theeblikken bedrukken in onze huisstijl en uitdelen aan basisscholen. Als deze in de lerarenkamer worden geplaatst, worden de leerkrachten in elke pauze herinnerd aan Buurtgezinnen.

En zo geschiedde. Er is gekozen voor een theeblik in de huisstijl en met het logo van Buurtgezinnen, met 6 vakken met verschillende soorten thee. Zo is er voor elke leerkracht een passend smaakje thee. Het theeblik is vervolgens afgegeven op basisscholen in ruim 80 gemeenten door heel Nederland.

Jolanda van Eek van Buurtgezinnen is erg tevreden met de marketingactie: “De blikken zijn inmiddels afgeleverd en de eerste reacties zijn allemaal erg positief. Het was fijn dat Blikken.nl blikken kon vullen en verschillende aantallen naar verschillende adressen kon sturen. Zo hebben ze heel veel werk voor ons uit handen genomen!”theeblik buurtgezinnen

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) aan een stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin. De steun kan worden gegeven in het tijdelijk opvangen van een kind of het brengen naar zwemles of sport, maar kan ook gaan om het bieden van een rustige huiswerkplek aan een puber. Buurtgezinnen heeft in iedere gemeente (of stadsdeel) een coördinator die de gezinnen bij elkaar brengt en begeleidt.