Een sleutelbox als bescherming tegen inbraak voor keyless entry auto’s in Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Een sleutelbox als bescherming tegen inbraak voor keyless entry auto’s in Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht hecht veel waarde aan een veilige woonomgeving. Ze ziet het als een belangrijke taak om de veiligheid van bewoners zo veel als mogelijk te blijven garanderen.

Hierbij richt de gemeente zich ook op het terugdringen van het aantal autodiefstallen en –inbraken. Speciaal aandacht hebben zij voor het toenemende aantal keyless entry auto’s. Auto’s met een contactloze sleutel dus. Een trend die autodieven ten goede komt. Met relatief eenvoudige apparatuur kan het signaal van de sleutel naar de auto gekopieerd worden. De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht steekt hier een stokje voor, met een campagne én een blik van blikken.nl!

De sleutelbox, een blik tegen autodiefstal

Verzekeraars zien graag dat auto-eigenaren de keyless entry uit laten zetten. Volgens hen is het niet de vraag 'of' maar 'wanneer' de auto wordt gestolen. De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht was vindingrijk en kwam met een andere manier om diefstal tegen te gaan: de zogenaamde sleutelbox. Berg je sleutel op in dit vierkante blik en het signaal van de sleutel kan niet worden gekopieerd. De kans op diefstal neemt af.

Burgemeester demonstreert de sleutelbox

De Burgemeester zelf was het die een demonstratie gaf. Burgemeester Heijkoop demonstreerde het blik dat autodieven hun kansen moet ontnemen. Hij toonde hoe de kans op autodiefstal vermindert door het gebruik van het blik.

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft als preventieactie een heel aantal sleutelboxen weggeven. Deze mochten wij leveren. Burgemeester Jan Heijkoop: "op deze manier dragen inwoners zelf bij aan een vermindering van het aantal autodiefstallen. En dat is mooi, want het zorgt ook voor een veilig(er) Hendrik-Ido-Ambacht".

Niet het blik waar je naar op zoek bent? Bekijk dan ook onze andere vierkante blikken die wij in het assortiment beschikbaar hebben.