Blikken inleveren: goed voor het milieu én je portemonnee!

Blikken inleveren: goed voor het milieu én je portemonnee!

Ben jij iemand die regelmatig geniet van een verfrissend drankje uit blik? Dan heb je vast al gemerkt dat er sinds kort statiegeld op blik zit. Maar wat betekent dit precies en waarom is het zo belangrijk om je blikken in te leveren? In deze blog ontdek je hoe het inleveren van blikken niet alleen het milieu helpt, maar ook jouw portemonnee spekt!

Waarom statiegeld op blik?

Statiegeld is een kleine toeslag die je betaalt bij de aankoop van een blikje, namelijk € 0,15 per blikje. Dit bedrag krijg je terug wanneer je het lege blik inlevert bij een inzamelpunt. Het doel van statiegeld is het stimuleren van recycling en het verminderen van zwerfafval. Door blikken in te leveren, zorgen we ervoor dat waardevolle materialen worden hergebruikt en niet in de natuur belanden.

De voordelen van blikken inleveren

Goed voor het milieu: Blik is een materiaal dat oneindig gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies. Door blikken in te leveren, besparen we grondstoffen, energie en verminderen we de CO2-uitstoot. Zo dragen we bij aan een schonere en duurzamere wereld.

Extra geld in je zak: Voor elk ingeleverd blik ontvang je statiegeld terug. Dit kan snel oplopen, vooral als je regelmatig blikjes consumeert. Zie het als een kleine beloning voor je inzet voor het milieu!

Minder zwerfafval: Door blikken in te leveren, voorkomen we dat ze op straat of in de natuur terechtkomen. Zwerfafval is niet alleen ontsierend, maar ook schadelijk voor dieren en planten.

Hoe lever je blikken in?

Het inleveren van blikken is heel eenvoudig. Je kunt ze inleveren bij de meeste supermarkten en andere verkooppunten. Vaak vind je hiervoor een speciale automaat. Het ingeleverde statiegeld wordt direct contant uitbetaald of verrekend met je boodschappen.

Blikken bedrukken: een duurzame keuzeBedrukt blik tijger

Wist je dat bedrukte blikken een uitstekende keuze zijn voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben? Bij blikken.nl zijn we specialist in het bedrukken van blikken voor diverse doeleinden. Of je nu op zoek bent naar promotionele blikken, verpakkingsblikken of relatiegeschenken, wij bieden hoogwaardige en milieuvriendelijke oplossingen.

Waarom kiezen voor bedrukte blikken?

  • Duurzaam: Blik is een recyclebaar materiaal dat lang meegaat.
  • Opvallend: Bedrukte blikken trekken de aandacht en zorgen voor een blijvende indruk.
  • Veelzijdig: Blikken zijn geschikt voor diverse toepassingen, van voedsel tot cosmetica.
    Personalisatie: Laat jouw unieke ontwerp op blik drukken en creëer een persoonlijk geschenk.
  • Blikken.nl: jouw partner in bedrukte blikken

Bij blikken.nl staan we klaar om jouw ideeën tot leven te brengen. Met onze jarenlange ervaring en geavanceerde druktechnieken zorgen we voor een perfect resultaat. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van bedrukte blikken!

Tot slot

Het inleveren van blikken is een kleine moeite met een grote impact. Door je blikken in te leveren, draag je bij aan een schoner milieu, verdien je een extra zakcentje en help je zwerfafval te verminderen. Kies daarnaast voor bedrukte blikken van blikken.nl en maak een duurzame keuze voor jouw bedrijf of evenement. Samen maken we het verschil!