Een blik vol waardering: de impact van relatiegeschenken op uw bedrijfsrelaties

Een blik vol waardering: de impact van relatiegeschenken op uw bedrijfsrelaties

Relatiegeschenken zijn een effectieve manier om je waardering te tonen aan je klanten, leveranciers, medewerkers en andere relaties. Ze dragen bij aan het versterken van je merk, het vergroten van je naamsbekendheid en het stimuleren van de verkoop. Hoe beter het relatiegeschenk, des te groter het positieve effect op jouw onderneming. De keuze voor een relatiegeschenk is daarom eentje die weloverwogen genomen moet worden. Een uitstekende optie is een gepersonaliseerd blik met vulling als relatiegeschenk.

De voordelen van een blikken relatiegeschenk

Een blik als relatiegeschenk inzetten is een verstandige keuze. Niet alleen is een blik zeer mooi en aantrekkelijk te personaliseren, maar het is daarnaast ook te vullen met een product naar keuze en inzetbaar voor tal van promotionele doeleinden. De voordelen van een blik als relatiegeschenk lees je hieronder.

Verhogen klanttevredenheid en loyaliteitVerhoog klanttevreden en loyaliteit

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer klanten een relatiegeschenk ontvangen, ze meer geneigd zijn om opnieuw bij jouw onderneming of bedrijf terug te komen voor een aankoop in de toekomst. Daarnaast zijn ze bereid meer uit te geven, zijn ze positiever over jouw bedrijf en raden ze je sneller aan bij vrienden, familie en collega's.

Verbeteren relatie met leveranciers, partners en klantenVerbeteren relaties met partners

De waarde van het verbeteren van de relatie met je leveranciers, partners en klanten moet je niet onderschatten. Van je goede relaties moet je het hebben in goede, maar zeker ook slechte tijden. Door een blijk van waardering te geven in de vorm van een blikken relatiegeschenk verbeter je de relatie met je partners en klanten. Zo verbeter je de samenwerking, de communicatie en het vertrouwen tussen beiden.

Motiveren en belonen van medewerkersMotiveren en belonen van medewerkers

Een blikken relatiegeschenk is ook in te zetten als geschenk voor personeel. Hiermee laat je je waardering voor hun inzet, prestaties en betrokkenheid spreken. Doordat medewerkers dankzij een mooi geschenk inzien dat ze gewaardeerd worden, zijn ze vaak bereid weer een stapje meer te zetten. Zo kun je met een geschenk dus je personeel op een leuke manier motiveren en verbeter je bovendien de band met het bedrijf.

Vergroten zichtbaarheid en naamsbekendheid

Een relatiegeschenk van blik met jouw logo, naam of boodschap fungeert als een blijvende herinnering aan je bedrijf. Wanneer het blikken geschenk wordt gezien vormt zich een positieve connectie met jouw naam.

Geschikt voor elke doelgroepBedrukte promotionele blikken

Een goed relatiegeschenk past bij de doelgroep, de ontvangers. Een gepersonaliseerd blik is altijd enorm geschikt aangezien elke doelgroep een uniek blik met passende vulling kan waarderen.

Makkelijk en stijlvol te personaliseren

Een blik heeft velen voordelen. Het is een enorm veelzijdig product en laat zich vullen met van alles, van voedsel tot een promotioneel artikel. Daarnaast is blik heel makkelijk en zeker ook stijlvol te personaliseren. Bijvoorbeeld met een dekselbedrukking, embossing of persoonlijk label om de romp van het blik.

Duurzaam en herbruikbaar

De afgelopen decennia heeft een thema een stuk meer aandacht gekregen, en terecht ook als je het ons vraagt. Namelijk duurzaamheid. Blikken zijn een duurzaam product dat jij in kunt zetten als relatiegeschenk. Ze zijn enorm vaak opnieuw te gebruiken en vullen. Bovendien zijn ze erg goed en gemakkelijk te recyclen.

Het juiste blikken relatiegeschenk kiezen

Je wilt natuurlijk het effect van een blikken relatiegeschenk maximaliseren. Er zijn een aantal factoren waar je daarvoor rekening moet houden, zoals:

Denk aan de doelgroepEdward Poppe deksel

Wie wil je bereiken met je blikken relatiegeschenk? Wat zijn de voorkeuren en interesses van de ontvangers van je geschenk? Dit zijn zeker vragen die je moet beantwoorden, ze helpen bij de keuze voor het blik en hoe je het blik moet personaliseren met een ontwerp en passende vulling.

Besteed aandacht aan de boodschap

Een geschenk ontvangen is natuurlijk al heel erg leuk, maar een geschenk komt altijd het allerbeste over wanneer hier een sterke en persoonlijke boodschap aan is verbonden. Voeg daarom een sterke boodschap toe aan het ontwerp van je blik. Bijvoorbeeld iets over de kern van je bedrijf of merk of waar jouw bedrijf echt voor staat.

Werk vanuit een budget

Vaak ga je vanuit een budget te werk. Dit is verstandig om te doen. Zo kan je snel een selectie maken van de opties die je hebt voor een blikken relatiegeschenk. Zo kies jij voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding en maximaliseer je echt de waarde van het geschenk.

Timing van jouw blikken geschenk

Wanneer en in welke setting geef je het geschenk weg? Dit kan op verschillende manieren, kies er eentje waarmee je de ontvanger echt blij maakt en verrast. Bijvoorbeeld op een speciale gelegenheid of evenement. Of val juist op door een geheel onverwacht moment uit te kiezen.

Blikken relatiegeschenk met bedrukking

Blikken zijn heel veelzijdige producten. Ze zijn te vullen met elk product, zolang deze maar in het blik past. Dankzij de coating kan er zelfs voedsel in het blik verstopt worden. Hiernaast zijn blikken ook erg goed te personaliseren met een dekselbedrukking, embossing of eigen label. De mogelijkheden verschillen per product.

Custom dekselbedrukkingBedrukt blik tijger

Wat is het eerste dat mensen van een blik zien? Vaak is dat het deksel. Zorg er dus voor dat jouw deksel al duidelijk de boodschap en het merk van jouw bedrijf of organisatie overbrengt.

Je kunt voor verschillende dekselbedrukkingen kiezen.

  • Optie A - Logo bedrukking
  • Optie B - Medium bedrukking met eigen ontwerp en logo
  • Optie C - Het gehele deksel wordt bedrukt met eigen ontwerp, boodschap en logo
Embossingbarexcellent-embossing-klein

Een optie voor dekselbedrukking die we vaak toepassen is de embossing. Hierbij wordt het deksel niet echt bedrukt, maar wordt er een logo letterlijk in het deksel gedrukt. Dit is een optie die je bij veel blikken hebt en er enorm gaaf en stijlvol uit ziet.


Label met eigen ontwerpMiele blikken 3

Maak van je geschenk een echte blikvanger en ontwerp ook een eigen label. Deze is gemaakt van speciaal papier en wordt strak om de romp van het blik geplakt zodat deze niet snel los laat.

Het label van je blik kun je helemaal zelf ontwerpen. Hier is ruim genoeg ruimte voor een sterke boodschap, eigen logo en huisstijl.


Vulling van je blikken relatiegeschenkVerfblik PSVenergiedirect

Maak je blikken geschenk af met een passende vulling van het blik. De blikken kun je met bijna alles vullen en je bent hier dan ook helemaal vrij in. Bespreek je wensen met ons en we vullen het blik met een product naar keuze.

Tip: kies voor een vulling die past bij jouw onderneming. Bijvoorbeeld autodrop wanneer je je in de autobranche begeeft, of een PSV-shirt wanneer je bekend maakt de nieuwe sponsor te zijn.

Blikken advies?

Wil je dat onze geschenkexperts een blik werpen op jouw idee voor een promotionele actie of ontwerp? Dat kan natuurlijk altijd geheel vrijblijvend. Neem telefonisch of via de e-mail even contact met ons op.