Wat zijn de eigenschappen van een goed theeblik?

Wat zijn de eigenschappen van een goed theeblik?

Stel, je bent op zoek naar een theeblik, voor een eigen lijn of voor gebruik op kantoor of gewoon thuis. Dan wil je natuurlijk theeblikken hebben waarvan de kwaliteit goed is. Hierdoor blijft de thee in het blik op zijn best bewaard. Maar veel mensen beseffen zich niet dat een goed theeblik een aantal essentiële eigenschappen moet hebben voordat hij voldoet aan de eisen van een goed theeblik. Om dit te verduidelijken voor je hebben we de eigenschappen van een goed theeblik maar eens op een rijtje gezet.

Theeblik voor losse thee of zakjes

Theeblik losse thee theeblik met vakken Hoe bewaar je jouw thee? Worden er in de blikken theezakjes gestopt of losse thee? Bij het bewaren van theezakjes is het handig een blik te kiezen met vakken zodat je elke smaak handig apart in het vakje kunt bewaren. Bij losse thee is dit weer anders, hierbij volstaat een mooi blik zonder vakken. Voor de zakjes en losse thee zijn ook nog een aantal dingen nodig als je de thee wilt bewaren.

Wat is er nodig om thee goed te bewaren?

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je thee niet zomaar in een bakje kunt bewaren, het verliest dan zijn smaak en geur aangezien de thee slecht tegen licht en vocht kan. Er zijn dus een aantal voorwaarden die je moet checken als je de thee wilt bewaren. Bewaar thee daarom ...

1. Op een donkere plek

Thee kan slecht tegen licht, dat zorgt er namelijk voor dat de smaak en geur van de thee vervaagt . Gebruik daarom nooit een glazen pot, maar een afsluitbaar blik. Hier komt geen licht in. Mocht je toch een blik hebben met bijvoorbeeld een venster, bewaar deze dan op een donkere plek, bijvoorbeeld in de kast.

2. Op een koele plek

Ook warmte komt de thee niet ten goede, dit zorgt er voor dat de kwaliteit van de thee snel afneemt. Zorg er dus voor dat je de thee op een koele plek bewaard, buiten zonlicht en niet dichtbij een oven of kachel.

3. Op een droge plek

Thee is lang houdbaar, mits het droog is. Zodra de thee in aanraking komt met vocht, dit kan ook via de lucht, kan je de thee niet meer goed bewaren. Sluit het blik waar de thee in zit dus goed af en bewaar het theeblik op een droge plek.

4. Gescheiden

Thee heeft als eigenschap dat het geuren snel opneemt. Bewaar thee dus goed afgesloten zodat het niet in aanraking komt met andere geuren. Maar zorg er bovendien voor dat je de losse thee in een apart blik bewaart, zodat de lekkere geur goed bewaard blijft.

5. Luchtdicht

Zoals hierboven al uitgelegd is het essentieel dat je de thee luchtdicht bewaart. Voorkom zo de aanraking van de thee met lucht, vocht en geur. Berg daarom, na gebruik, de thee ook weer goed op. Daarnaast is het ook belangrijk dat het blik waarin de (losse) thee bewaard wordt niet veel groter is dan de inhoud. Je wilt niet dat er in het blik nog heel veel lege ruimte is, ook dit komt de kwaliteit van de thee niet ten goede.