Thee in blik, ga je voor kleine blikjes of grote bewaarblikken?

Thee in blik, ga je voor kleine blikjes of grote bewaarblikken?

Wil je thee in blik bewaren? Dat is een goede keuze aangezien thee heel goed te bewaren is in een theeblik. Er bestaan verschillende maten en vormen voor theeblikken en hierin zal je dan een keuze moeten gaan maken. Bij dat proces zal je een aantal vragen moeten beantwoorden en die helpen je om tot het theeblik te komen dat perfect bij jouw doel past!

Thee bewaren in blik

Om thee goed te bewaren moet de bewaarplek aan een aantal eisen voldoen, alleen dan wordt de thee zo goed mogelijk bewaard en houdt de thee zijn geur en smaak. Thee moet bewaard worden op een donkere, koele en droge plek en de bewaarplek moet luchtdicht af te sluiten zijn. Ook bewaar je verschillende theesoorten natuurlijk niet in hetzelfde blik maar krijgt elke theesoort zijn eigen verpakking. Een theeblik voldoet aan al deze voorwaarden en is daarom dus ook enorm geschikt als bewaarplek voor thee. Lees ook eens; 'Wat zijn de eigenschappen van een goed theeblik'

Klein of groot theeblik?Theeblikken klein en groot

Er zijn verschillende soorten en maten theeblikken en uit het aanbod wil je het beste theeblik hebben voor jouw thee. Om tot dat theeblik te komen stel je jezelf de volgende vragen:

Vul ik het blik met losse thee of theezakjes?

Wordt het theeblik gevuld met losse thee of theezakjes? Als het blik gevuld wordt met theezakjes kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blik met vakken (4 of 6) of voor een vierkant blik waar de zakjes mooi opgestapeld in passen.

Hoe groot moet het blik zijn?

Dit hangt af van de hoeveelheid thee die je in een blik wilt bewaren. Is dit bijvoorbeeld veel losse thee dan kies je natuurlijk voor een groter blik. Maar zijn het kleine hoeveelheden die je wilt verpakking in een theeblik dan is het verstandiger om een iets kleiner maat blik te kiezen.

Welke vorm moet het blik zijn?

Heb je een voorkeur voor de vorm van het blik? Voor theezakjes is vierkant of rechthoekig vaak de beste optie maar bij losse thee heb je daarnaast ook nog de keuze uit een koepelblik of een rond blik.

Moet het blik een label of dekselbedrukking krijgen?

Wil je het blik inzetten als promotieproduct, relatiegeschenk, verpakking voor je eigen product of als giveaway? Als je naamsbekendheid wilt krijgen met het blik door middel van een mooie bedrukking of een opvallend label om de romp dan moet je hier ook het goede blik voor kiezen. Niet elk blik heeft immers dezelfde personalisatiemogelijkheden.

Hulp nodig?

Heb je vragen over welk theeblik nou echt bij je past? Neem dan contact op met onze adviseurs! Ze helpen je graag met het maken van de beste keuze.