Blikken gebruiken om voedsel te bewaren? Mogelijk met eigen bedrukking

Blikken gebruiken om voedsel te bewaren? Mogelijk met eigen bedrukking

We krijgen vaak de vraag welke blikken geschikt zijn om voedsel in te bewaren. Klanten willen dan een bedrukt blik bestellen dat ze zelf met voedsel vullen of wij vullen het blik met de gewenste inhoud. Maar welke blikken zijn er nou geschikt om voedsel in te bewaren?

Voedsel in blikken bewarenCertina blik met celebrations

Blikken zijn enorm geschikt voor het goed houden van voedsel. Een gesloten blik kan jaren meegaan en de inhoud behoudt zijn kwaliteit perfect. Het voedsel krijgt tegenwoordig ook geen metalige smaak of geur. De smaak en geur blijft perfect bewaard en dit heeft verschillende redenen. Deze redenen maken een blik enorm geschikt om voedsel in te bewaren. Allereerst is een blik niet doorzichtig zoals een glazen potje dat is. Er komt geen (zon)licht doorheen, zo reageert de inhoud van het blik dus niet op licht. Daarnaast is een blik luchtdicht afgesloten en heeft ook de buitenlucht geen invloed op het voedsel. Als laatste heeft de binnenkant van een blik een beschermende laag gekregen, zo wordt het voedsel ook beschermd van de geur en smaak van een blik. Deze unieke eigenschappen bezit geen ander verpakkingsmateriaal en ze zorgen ervoor dat voedsel jaren mee kan gaan in blik!

Bedrukte blikken met vulling

Alle blikken die je bij ons kan bestellen kan je met personalisatie bestellen, zo geef je een heel sterk promotioneel geschenk weg. Ook kan je een blik met personalisatie natuurlijk inzetten als verpakking van jouw eigen product. Blikken kunnen op veel verschillende manieren aangepast worden. Dit verschilt per blik, sommige blikken kunnen voorzien worden van een eigen label, anderen met een dekselbedrukking of embossing en een groot aantal kunnen zelfs van beiden voorzien worden! In ons brede assortiment is er dus eigenlijk (bijna) alles mogelijk. Je kan kijken welke blikken het beste bij jouw vulling passen maar daarnaast ook nog kiezen voor de ideale personalisatiemogelijkheid. Zo kan je altijd een blikvanger weggeven!

Deze bewaarblikken raden we aan

Klanten hebben soms al in het hoofd wat ze in een blik willen stoppen en zoeken ze het ideale blik dat hierbij past. Het ideale blik hangt dan vaak af van de soort vulling en hoeveelheid. De onderstaande blikken / categorieën raden we aan voor een aantal veel gebruikte soorten vulling.

Koekcase kinderopvang haarlem.nl

We vullen vaak gepersonaliseerde blikken met koek of een cake. Om deze reden hebben we hier een categorie voor gemaakt. Bekijk de koekblikken. Hier zie je een breed assortiment aan blikken die in het speciaal geschikt zijn om ingezet te worden als koekblik. Je hebt de keuze uit ronde, vierkante en rechthoekige blikken in verschillende maten.

StroopwafelsVapiano Stroopwafelblik

Wil je een echt Hollands geschenkblik weggeven? Stroopwafels zijn hier ideaal voor! Stroopwafelblikken hebben we ook in vele soorten en maten. De diameter van het blik is natuurlijk precies zo dat een stroopwafel er in past zonder dat het breekt, maar qua deksel en hoogte verschillen de blikken. Bestel bijvoorbeeld stroopwafelblikken met dekselbedrukking en een eigen label of een stroopwafelblik met een prachtig venster in het deksel of in de zijkant.

Thee of koffietheeblikken

Thee is natuurlijk ook een vorm van voedsel en wordt bovendien vaak gebruikt als blikvulling. Maar wist je ook dat voor het bewaren thee een aantal eigenschappen cruciaal zijn om de kwaliteit van thee te waarborgen. We hebben al een eerdere keer de kwaliteiten van een goed theeblik besproken. Ook hier hebben we geprobeerd je zo ver mogelijk op weg te helpen! We hebben de categorie theeblikken hiervoor in het leven geroepen. Hier kan je het blik kiezen dat je wilt en we hebben een zo breed mogelijk aanbod voor je neergezet. Je kan blikken kiezen voor losse thee of voor theezakjes. Kies bijvoorbeeld voor een mooi theeblik met 4 of 6 vakken.

Durf hulp te vragen!

Niet helemaal zeker welk blik voor jouw type vulling het meest ideaal is? Wees dan niet bang om eens via mail of telefoon contact op te nemen met onze ervaren adviseurs. Ze hebben al jaren aan ervaring in het blikken-landschap en kunnen je heel goed helpen. Ze gaan dan samen met je op zoek naar het ideale blik bij jouw wensen en personalisatiewensen!